Юрінком Інтер
“Юрiнком Iнтер” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Скасована держреєстрація баз персональних даних

0 11

Рада внесла зміни до закону “Про захист персональних даних” і до кодексу про адміністративні правопорушення. За відповідний проект закону №2836 в цілому проголосували 348 депутатів при мінімально необхідних 226.

Парламент визначив, що Омбудсман, а також суди будуть повноважними органами в цій сфері замість Державної служби захисту персональних даних.

Рада також визначила, що до повноважень омбудсмана в цій сфері відноситься проведення на підставі звернень або за власною ініціативою планових, позапланових і контрольних перевірок власників або розпорядників баз персональних даних в порядку, визначеному Уповноваженим, із забезпеченням доступу до приміщень, де здійснюється обробка даних.

Окрім цього, Рада наділила повноваженнями отримувати на вимогу омбудсмана і мати доступ до будь-якої інформації і документів власників або розпорядників баз даних, які (повноваження) необхідні для запобігання або усунення порушень законодавства, у тому числі (інформації) про зміну, видалення або знищення даних, забезпечення доступу до них.

Рада надала право Омбудсману на складання протоколів про притягування до адміністративної відповідальності і напрям їх до суду.

Також парламент ввів заборону на обробку персональних даних про расове або етнічне походження, політичні, релігійні і світоглядні переконання, членстві в партіях, засудженні за кримінальні злочини, а також даних, що стосуються здоров’я, статевого життя, біометричних або генетичних даних.

Теги:

персональні дані, інформація, Уповноважений Верховної Ради з прав людини

Джерело:

Коммерсант

Залиште коментар