Юрінком Інтер
“Юрiнком Iнтер” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Президент ветував зміни в закон про захист персональних даних

0 18

Як вказано на офіційному сайті Верховної Ради, закон про зміни був повернений з пропозиціями президента 24 жовтня 2012 року, хоча ще вчора стан закону позначався як “направлений на підпис президентові”. Сам текст президентських правок на даний момент відсутній.

Нагадаємо, що ухвалення цього Закону викликало незадоволеність громадськості. Так, спочатку омбудсман попросила президента ветувати зміни через невідповідність Конституції, європейським стандартам у сфері захисту персональних даних і загрози порушення прав і свобод людини.

А потім і Громадська рада при Мін’юсті, УКБС говорили про вето, вказуючи, що закон передбачає необмежене втручання держорганів в діяльність всіх, хто здійснює обробку персональних даних, і нав’язування бізнесу додаткового держрегулювання.

Нагадаємо також, базовий закон про захист персональних даних регулює правові стосунки, пов’язані із захистом і обробкою персональних даних і направлений на захист основних прав і свобод людини і громадянина, зокрема, права на невтручання в особисте життя.

В ході першого засідання в жовтні парламент, окрім важливих економічних законів, встиг прийняти декілька десятків поправок в Закон “Про захист персональних даних”. Серед іншого, з-під дії закону пропонувалося звільнити діяльність по обробці персональних даних, здійснювану творчим або літературним працівником, у тому числі журналістом в професійних цілях, за умови забезпечення балансу між правом на невтручання в особисте життя і правом на самовираження.

Теги:

персональні дані, вето

Залиште коментар